Unge skaber utryghed i buslinje 5

Sydtrafik arbejder på at løse problemet med unge i buslinje 5, som ødelægger busturen for andre. Foto: Sydtrafik

Igennem længere tid har der været problemer med unge, der har været truende overfor andre passagerer i buslinje 5. Sydtrafik bekræfter nu problemet, men arbejder på en løsning.

Af Anders Græsbøll Buch

Unge der har været truende overfor andre passagerer. Unge der har skabt utryghed i bussen med deres opførsel. Det har i længere tid været et problem i buslinje 5, der kører fra Skovparken til Bramdrupdam. Primært om morgenen og om eftermiddagen, når de unge er på vej til og fra Bramdrupdam Skole.

Længe har Sydtrafik ikke villet udtale sig, men nu anerkender Sydtrafik problemet.

”Det er korrekt, at det har været udfordringer på buslinje 5. Nogle unge har ikke vidst, hvordan man skulle opføre sig i en bus. Vi har haft sendt nogle kontrollører med nogle gange, men de gange hvor kontrollørerne er med, så er der selvfølgelig ingen problemer,” siger Jette Lauridsen, afdelingschef i kundemarkedet hos Sydtrafik.

Et alvorligt problem

Sydtrafik vil ikke ud med konkrete tal på, hvor stort problemet er eller konkrete episoder af hensyn til konfliktnedtrapning, men det er noget, der skal findes en løsning på.

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Sydtrafik ser alvorligt på de problemer, der er i vores busser. Derfor har vi også deltaget i møder med den pågældende skole, hvor de unge går, for at løse problemet,” siger Jette Lauridsen.

Udover møderne med Bramdrupdam Skole, har Sydtrafik taget kontakt til forældregrupper i det område, hvor de unge kommer fra. Det har nu resulteret i et forsøg, hvor nogle fædre i en periode får et frikort til at køre gratis med i busserne, så de kan lære de unge, hvordan man opfører sig i en bus.

BusMedFornuft

Det er en løsning, som ligner et forslag, der kommer fra Mustafa Sayegh, som opstiller til kommunalvalget for Venstre.

Han foreslår, at små grupper blandet af flygtninge og danskere skal køre med i busserne som et slags frivilligt tryghedsværn.

Mustafa Sayegh har endnu ikke taget kontakt til Sydtrafik omkring forslaget, men det er et forslag, som Sydtrafik finder interessant.

”Det er noget, som vi helt sikkert vil være åbne for. Alt hvad der kan forbedre kundeoplevelsen i vores busser, vil vi lytte til,” siger Jette Lauridsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *